1. بلاگ
  2. کپی (بایت) کردن ممنوع است ؟

کپی (بایت) کردن ممنوع است ؟

comment1 دیدگاه
کپی کاری و بایت از دیگران ، دزدی

کپی کاری حرکات و یا بایت کردن یه موضوعیه که همه ی بی بوی ها تو دنیا سرش جنگ دارن و تقریبا در تمام مسابقات افرادی وجود دارن که به بایتر بودن متهم میشن . اما یه سری سوالاتی هست که ذهن همه ما رو به خودش درگیر کرده ! مثلا آیا کپی کردن هنوز معنی داره ؟ چه زمانی اصلا واژه بایت بکار میره ؟ آیا ما مجاز به بایت یا کپی کاری هستیم ؟ به چه شکل به طرف مقابل نشون داده میشه ؟ چطور کپی کنیم که تابلو نباشه ؟ و … که جلوتر بهش می پردازیم . همونطور که تو تصویر بالا هم مشاهده می کنید با ضربه زدن ساعد ها روی هم به مخاطب مورد نظر بایت بودن حرکت نشون داده میشه . اگه با این اصطلاح آشنا نیستید یه تعریف براتون آماده کردیم .
در نظر بگیرید ، برای مثال بیبوی تِیزِس ( Bboy Thesis ) : نمونه ای بارِز از یک بی بویِ حرفه ای که در بسیاری از مسابقات بین المللی در اروپا ، کره ، کانادا ، ایالات متحده آمریکا و … شرکت کرده و با سبکی منحصر به فرد و پیچیده موزیک رو با حرکاتش بیان میکنه .

تصور کنید اون بی بوی با فِلِیوا ( شخصیت ) خودش ، ترکیبی از حرکات رو به شکلی نوین اجرا می کنه ( اورجینالیتی ) یا اینکه یه حرکتی رو خلق می کنه طوری که دیگه صاحب اون باشه ( سیگنیچر ) و این حرکات رو تو مسابقات و یا هر فستیوالی به نمایش میذاره ؛ حالا اگر شخصی استایل و حرکات اونو عینا و آشکارا جلوی بقیه تو هر مکانی مثل مسابقات انجام بده اونوقت یه بایتر شناخته می شه و امتیاز منفی می گیره ! یا خیلی ساده ترش کنیم : یکی یه کار جدیدو به همه نشون میده و بقیه میان از روش تقلید میکنن .

کپی کاری و بایت از دیگران ، دزدیاین بهترین تعریف برای بایتینگه . از نظر ما این کار یعنی دزدی به تمام معنا ! همه ازینکه به چشم یه بایتر دیده بشن قطعا بیزارن حتی اگه واقعا هم بایت کرده باشن بازم دوست ندارن کسی این قضیه رو به روشون بیاره . اگه شما به شخصی بگید کپی زدی ! عین این میمونه که اَنگ دزدی بهش زده باشید ، جالب اینجاست که در جواب به بایت بودن حرکت اینطوری اظهار نظر می کنن :

  • این حرکت بایت نیست چون صاحب اصلیش تو ورکشاپی که برگزار کرد اونو به همه یاد داد ! 
  • این حرکت بایت نیست و برای همه مشترکه چون امروزه همه دارن ازش استفاده می کنن !
  • این حرکت بایت نیست چون فلان شخص اونو کپی کرده پس ما هم می تونیم !
  • اگه قرار باشه همه حرکات بایت باشه پس حرکت دیگه ای برای ما نمیمونه !
  • و…

این حرفا همش پرتو پلاس ! مطمئنا این داوران مسابقه ان که بایتر رو تشخیص میدن و با قضاوت صحیح روند نسل جدیدو تعیین می کنن . البته تو ایران متاسفانه یه خورده باز شرایط فرق داره یعنی اینجوریه که طرف حتی اسم حرکاته بیسیک هم درست نمیدونه اونوقت نشوندنش روی صندلی داوری که خب تعداد این افراد خیلی زیاد نیست اما در کل الان وضعیت نسبت به گذشته خیلی بهتر شده ، بگذریم به حواشی نمی پردازیم .

اثبات حرکات کپی و بایت

در حال حاضر اثبات حرکات بایت بسیار مشکله و بسیاری از مواقع هم به هیچ وجه قابل تشخیص نیست ! اینکه چطور باید مطمئن بشیم کی زودتر یه حرکتیو خلق کرده و متعلق به چه کسیه خب واقعا مشخص نیست و هنوز راه حل محکمی به طور قطع براش ارائه نشده ، چرا چون تو دنیا تعداد بسیار زیادی از بی بوی ها همزمان می تونن یک حرکتو به وجود بیارن و همون لحظه پیش خودشون فکر کنن که خالق اون حرکتن .

خب راهی برای اثبات بدون شک وجود نداره و باید با کمال تاسف خدمتتون عرض کنیم که همیشه این بی بوی های معروف ان که حرکات رو به اسم خودشون ثبت میکنن ، حالا شاید سهوا داره این کار انجام میشه یا شایدم عمدا ! ولی چون یه بی بوی شناخته شده تره و داره یه حرکتیو میزنه دلیل بر این نیست که حرکات حتما متعلق به اون آدم باشه .

به وضوح دیدیم که بسیاری از بی بوی های خوب کشورمون ایران حرکاتی اورجینال و فوق العاده ای رو کشف می کننو با کلی زورو زحمت یاد می گیرن . بعد چند وقت طولی نمیکشه که همون حرکت توسط بی بوی های خارجی و سر شناسه دنیا ، تو مسابقات جهانی به نمایش گذاشته میشه . نمیگیم اون اومده از ما کپی کرده یا مثلا فیلم بچه های ایرانو تو اینترنت دیده بعد از ما ایده گرفته و کپی کاری کرده … نه اینطور نیست تو پاراگراف قبلم گفتیم در واقع چون یه حرکت همزمان می تونه توسط چند نفر تو دنیا انجام بشه پس نباید بگیم خارجی ها دارن از روی ما کپی می کنن ! اونوقت یه سری افراد تازه به دوران رسیده بلا نسبت یه عده آدمه بُز تو ایران به کسی که واقعا حقش نیست ، ساعدارو روی هم میزارنو میگن فلانی بایتره . این باعث شده تا بچه های ایران همه به هم بگن بایتر در صورتی که بیشتر وقتا واقعا اینطور نیست و حق خیلی از بی بوی ها تو ایران داره پایمال میشه .

این بی عدالتیه که محبوبیت باعث شه که اون افرادی که اسمو رسمی دارن بیان و صاحب اثر شناخته بشن . پس نتیجه می گیریم که در دنیای حال حاضر کپی کردن حرکات یک مقدار بی معنی به نظر میرسه و این قضیه رو خوشبختانه جامعه بی بویینگ قبول کرده اما کپی کاری استایل دیگران و حرکات سیگنیچر همچنان قابل تشخیصه تو سطوح داوری بسیار مورد توجه قرار می گیره

دعوای پر سروصدا سر بایتینگ

ویدیوی کوتاهی که در زیر مشاهده می کنید یکی از بتل های پر حاشیه ی سال 2017 بود که در مسابقه ی World Bboy Classic ، دو تا از  بی بوی های حرفه ای با نام کید کلمبیا و اسکایچِف سر بایت کردن با هم جنگ دارن و داستانش اینجوریه که کید کلمبیا که سمت چپ زمین قرار داره شدیدن داره حرص میخوره که حریفش داره بایت میکنه و دائم اینو به داورا نشون میده ، اینو تو ویدیو خوب دقت کنید ! اما اسکایچف به کار خودش ادامه میده و در نهایت هم به جون هم میوفتنو خلاصه دعوا میشه ، آخرشم کید کلمبیا به اسکایچف مدام میگه تو بایتری و هیچی حالیت نیست .  نتیجه رای داورا جالبه و اینجا متوجه میشید که هر کسی رو نمیشه بایتر خطاب کرد حتما ببینید فوق العادس !

بالاخره مجاز به کپی کردن هستیم؟

پس در نهایت ما اجازه ی کپی کردن داریم ؟ پاسخ مثبته ، از کسایی که الگو قرار دادیم ایده بگیریم اما عینا کپی نکنیم ! با تغییراتی جزئی و ترکیب با استایل و حرکات بیسیک از عناصر اصلی تکنیک خودمونو تکامل بدیم .

اما کسایی که جز کپی کردن چیز جدیدی برای ارائه ندارن باید از خط قرمزای خودشون پا فراتر بزارن و با ایجاد خلاقیتو نو آوری سبک جدیدی رو ابداع کنن . خیلی هم سخت نیست فقط کافیست با اضافه کردن چند استپ جدید بین حرکات بنیادین ، ورییشن های مختلفی رو ایجاد کنند در واقع چیزی بسازن که مالِکش باشند و فقط متعلق به خودشون باشه ! راز موفقیت همه کسایی که تو سطح حرفه ای دارن این رشته رو دنبال میکنن اینه که اونا قادر به بیان تفاوت بین حرکات جدید و حرکات کپی ان . این یعنی خلاقیت ! چیزی که باعث میشه بهترین ها از بدترین ها متمایز بشن .

همونطور که تو پست های قبلم راجع به عناصر اصلی ایروبیک حرفه ای ( بی بویینگ ) صحبت کردیم ، هر چهار عنصر اصلی برای خودشون مبانی و پایه های بخصوصی دارن و همه می تونن از اونا بهره مند بشن .
یه سری افراد تازه کار که به تازگی وارد این عرصه شدن فکر میکنن که حرکات پایه فقط ماله خودشونه یا ترکیب چند حرکت پایه با هم رو فقط خودشون میتونن اجرا کنن و اگه کسی یه سِت کامل ازونو بزنه بایتره و کپی کاری کرده !
نه این درست نیست . برای مثال در مورد حرکات پاورموو این کمبو رو در نظر بگیرید : ( ویندمیل ، ایر فلر، سوآیپ ) یا در مورد حرکات فوتورک : (۶ استپ ، سیسی ، زولو ) یا ترکیبی از همه ی بِیسیک ها با هم ، هیچوقت کپی نیستن و حتی بیشتر ورییشن های مختلف اون ها هم نمیتونن اورجینال باشن و برای همه مشترکه پس مانعی برای استفاده وجود نداره .

تقلید کردن و کپی کاری از دیگران نمی تونه بد باشه چه در ایران و چه در کشور های خارجه ، حداقل برای مبتدیانی که به تازگی شروع کردن اتفاقا یه انگیزه ی قوی رو برای اون افراد ایجاد میکنه . اما به شرطی که موقتی باشه . اینکه اوایل کار بزرگان این عرصه رو الگو قرار بدیم اتفاقا خیلی ام کار پسندیده و درستیه چون سبب میشه تا در آینده ذهن باز تر و ایده های خفن تری داشته باشیم .

یه فرد مبتدی باید درک صحیحی از حرکات پایه داشته باشه تا فِلیوا یا همون شخصیت واقعیش رو بتونه تو خودش پیدا کنه . به علاوه برای داشتن یه شخصیت تکامل یافته نیاز به شِش اِلمان اصلی داریم

  • موزیکالیتی
  • اکسکیوشن
  • کریتیویتی
  • فاندیشین
  • اورجینالیتی
  • داینامیکی

این یکی از مباحث اصلی تو بی بویینگه که این روز ها همه به دنبالشن . نحوه ی بدست آوردنشم به شکل ساده ای امکان پذیره ، فقط لازمه که علمش رو به شکل صحیحی یاد بگیریم .

استراتژی کامل برای کپی کاری

  • مرحله اول : تصور کنید ( قانون کپی کردن ممنوع ) اصلا وجود نداره ! از ویدوی های یوتیوب و بتل های جهانی استفاده کنید و هر حرکتی رو که می خواهید کپی کنید ، هیچ محدودیتی برای شما نیست .  😉
  • مرحله دوم : حال باید تلاش کنید حرکات انتخابی رو دقیقا همونطور که توسط دیگران انجام شده کپی کنید هیچ ایرادی نداره صرفا جهت تسته ، انجامش بدید و روش مسلط بشید .
  • مرحله سوم : حالا که با حرکت انتخابی آشنا شدید و تونستید عینا اونو انجام بدید پس زمان این رسیده تا بهش شاخو برگ بدید . برای مثال اگه حرکت با پاهای باز انجام میشه پا ها را ببندید ، اگر حرکت روی دست ها اجرا شد شما روی آرنج انجام بدید ، حالت دست ها و پاها را تغییر بدید ، به همین سادگی ! پس کافیه که با حرکات بازی کنید و استپ های جدیدی رو به اون اضافه یا ازش کم کنید .
  • مرحله چهارم : حرکاتی که یاد گرفتید رو وارد مجموعه حرکات خودتون کرده و ترکیبش کنید . ایده آل ترین ترین حالت اینه که روی سبک خودتون حرکات رو پیاده سازی کنید .

اگه شما از این استراتژی استفاده کنید حرکت شما دیگه بایت به حساب نمیاد و کسی حق نداره شما رو به بایتر بودن متهم کنه . هر چند همیشه در همه ی بتل ها افرادی هستن که به هر دلیلی جهت تضعیف روحیه ، شما رو بایتر خطاب می کنن و با ضربه زدن ساعد ها روی هم به شما این منظور رو می رسونن . نباید به اشاره ها و حرف های حریف اهمیت داد چون در نهایت قضاوت با داورای مسابقس . بزارید تو حال خودشون باشن شما کاره خودتونو ادامه بدید .

نظرتون برای ما محترمه ، اگه انتقاد یا پیشنهادی دارید نظرتون رو زیر این پست ارسال کنید .

مطالب پیشنهادی :

نظرت محترمه اینجا برامون بنویس…

1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید

  • سلام خوبی؟ من سایتتو تازه دیدم یادش بخیر من 9 سال ایروبیک حرفه ای کار کردم و آخرش هم کنار گذاشتم ناگفته نماند هنوزم هر ازچند گاهی حرکت تمرین می کنم. خیلی خوشحال شدم مطالبتو دیدم موفق باشی دوست عزیز

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

0
Your Cart is empty!

It looks like you haven't added any items to your cart yet.

Browse Products
Powered by Caddy